Nieuwe voorzitter Modelspoor Museum

Nieuwe bestuur voorzitter

Het Modelspoor Museum in Sneek heeft een nieuwe voorzitter. De 66-jarige Henk Leijstra heeft een degelijke financiële achtergrond. Hij was bij diverse banken werkzaam waar hij verantwoordelijk was voor de grote zakelijke relaties. Met de komst van Leijstra heeft het museum een daadkrachtig boegbeeld.
Het algemeen bestuur bestaat uit zes personen. Voor de vacature van penningmeester loopt op dit moment een wervingscampagne. “Mijn taak als voorzitter is om dit unieke museum zakelijk te begeleiden in het realiseren van de ambitieuze doelstellingen,“ aldus voorzitter Henk Leijstra.
“Samen met mijn mede bestuursleden, de directeur, het managementteam en de ruim 65 enthousiaste vrijwillig(ster)ers zetten we het spoor uit naar de toekomst.“ Het museum is uniek in zijn soort. Met meer dan 10.000 modeltreinen geeft het een goed beeld van de geschiedenis van de spoorwegen en de ontwikkelingen binnen de modeltreinen wereld. “We zitten midden in de omslag van traditioneel museum naar een interactieve belevingswereld voor jong en oud.“ De komende tijd zal Leijstra kennismaken met alle vrijwillig(ster)ers, de sponsoren, de betrokken adviseurs en natuurlijk met de betrokken wethouder en ambtenaren. Voor het museum staan alle lichten op groen voor een uitdagende toekomst.
Kijk ook op www.modelspoormuseum.nl/beleid-missie-en-visie/organisatie-structuur/