Beleid, missie en visie

Ons beleid

Het Modelspoor Museum laat zien hoe de spoorwegen en de samenleving verbonden zijn. We beheren het erfgoed van spoorwegen in Nederland en daarbuiten in miniatuur. Met onze verhalen voor het brede publiek duiden we de betekenis voor de technologische, economische en sociale ontwikkeling, in het verleden, het heden en de toekomst.
We staan als culturele organisatie midden in de samenleving. We zijn relevant en authentiek in de manier waarop we ons verhaal vertellen en onze collectie beheren. We zijn open en onderzoekend in alles wat we doen. We zijn gastvrij naar en inspirerend voor onze bezoekers. We verbinden onze activiteiten aan onze museale functie.
We willen een onuitwisbare indruk achterlaten bij onze bezoekers, onze medewerkers zijn hierin de sleutel. We maken voortdurend verbinding met onze omgeving omdat we alleen zo onze missie en visie kunnen realiseren en daarmee onze toekomst borgen. We geloven in partnerschap en samenwerking vanuit de overtuiging dat we samen verder komen.

Missie

Het museum is een belevingswereld waar op een laagdrempelige manier door middel van modelspoor inzicht wordt gegeven in de ontwikkeling van railvervoer en aanverwante transportvormen. Jong en oud komt daarbij op een boeiende wijze in contact met meerdere aspecten van railvervoer. Daarnaast maakt het publiek in een herkenbare omgeving ook kennis met de invloed van railvervoer op de economische en maatschappelijke ontwikkeling van onze provincie.

Visie

Het museum is aantrekkelijk voor een breed publiek en zeker voor gezinnen die een leuk en leerzaam dagje uit willen. Liefhebbers van (model)spoorhistorie, technologie en de herkenbare omgeving hiervan in onze provincie en ver daarbuiten, zullen in ons museum een feest van herkenning beleven.

Ons concept

In het museum nemen we u niet alleen mee terug in de tijd, maar beleeft u ook de toekomst. Het aspect technologie, railvervoer en toekomstige ontwikkelingen maakt ons een attractief museum.

Daarom ons concept:

Ontdekken, beleven, doen!