Algemene informatie

Museumkaart

Het Modelspoor Museum is lid van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart. Museumkaarten zijn in ons museum niet te koop.

Veelgestelde vragen

Het hele museum is goed toegankelijk voor rolstoelen, de tweede etage is bereikbaar met een lift. De maat van de lift is 80 x 103 cm. Bij extra grote rolstoelen moeten de voetsteunen worden verwijderd. Ons museum is door de gemeente SWF beloond met een toegankelijkheid Award.

Ja, elke woensdagmiddag zijn er rondleidingen (op afspraak) die worden gegeven door specialisten. Op alle andere dagen zijn er ook rondleidingen mogelijk op afspraak en kunt u ook een kijkje achter de schermen krijgen (alleen voor groepen van minimaal 10 personen en nogmaals alleen op afspraak).

Helaas, honden zijn niet toegestaan in ons museum. Alleen voor “geleide” honden (professioneel getrainde hulphonden) maken we uiteraard een uitzondering.

Graag, u mag uw foto’s mailen naar museum@modelspoormuseum.nl. Deze worden dan gebruikt voor onze facebook pagina en website.

Het museum zit vlak naast het busstation.

Zodra u uitgestapt bent, kunt u gelijk het museum binnenlopen.

Komt u met de auto? Gratis parkeren na het busstation/benzinepomp, of gratis op het Veemarktplein (Korte Veemarktstraat 12).
Dan is er ook naast het busstation een grote parkeerplaats waar u betaald kunt parkeren (NS Q-Park, P+R Sneek).
Mocht u het centrum van Sneek nog willen bekijken, bent u circa 10 minuten onderweg (via de Stationsstraat en Martiniplein).

De Sneeker Waterpoort is een waterpoort over de Hoogendsterpijp in Sneek. De poort bestaat uit twee achtkantige torens, met daartussen een brug over de vaarroute tussen de De Kolk en de Stadsgracht aan het stadscentrum. Boven de brug is een poortwachterswoning. Wilt u deze bekijken, volg de route richting centrum en vervolgens ziet u de Waterpoort aan uw rechterhand (circa 12 minuten lopen).