Tijdelijke tentoonstellingen

  1. Home
  2. Tijdelijke tentoonstellingen

Plan je bezoek

Kom langs en ontdek de wereld van de modeltreinen. Het museum beschikt over een uitgebreide verzameling van oude en moderne treinen.

Mooie foto gemaakt?
Stuur hem in!

Schiet u zomaar uit de losse pols fraaie plaatjes in ons museum? Met uw kinderen of familie, van een feestelijke familie museum dag of van een evenement in ons museum? Laat het ons weten en verstuur uw bijdrage.

Kijkje achter de tijdelijke tentoonstelling

Nederlandse ongevallen spoorkranen
Onze nieuwe tentoonstelling Nederlandse ongevallen spoorkranen is nu te zien. Met ruim 18 verschillende modellen en een film. Voor de tentoonstelling zijn bijzondere ongevallen spoorkraan modellen tevoorschijn gehaald uit ons depot.
De tentoonstelling is nog te zien t/m 31 maart 2023 .

De NS 1100 serie
Ruim 30 NS1100 modellen in diverse schalen, foto’s, attributen en een film
zijn nu tijdelijk te zien in het Modelspoor Museum. Dit in samenwerking met Railmagazine. Nog te zien t/m 31 mei 2023.

Onze vaste en wissel collecties

Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden pas later op elektriciteit. Het museum heeft een flinke collectie van die oude treinen. In de loop der jaren werden de treinen steeds meer een exacte kopie van de werkelijkheid. Ze waren zo mooi dat ze een verzamelobject werden, leidend tot vele collecties. Het museum bezit een aantal van die verzamelingen, met verschillende thema’s, in verschillende schalen en tijdperken, waaronder ook het “Dokkumer Lokaaltje”. Met regelmaat worden onze tentoonstellingen, collecties en thema’s gewisseld.