Voor de kids

  1. Home
  2. Voor de kids

Wat is er te doen?
Plan je bezoek

Kom langs en ontdek de wereld van de modeltreinen. Het museum beschikt over een uitgebreide verzameling van oude en moderne treinen.

Mooie foto gemaakt?
Stuur hem in!

Schiet u zomaar uit de losse pols fraaie plaatjes in ons museum? Met uw kinderen of familie, van een feestelijke familie museum dag of van een evenement in ons museum? Laat het ons weten en verstuur uw bijdrage.

Het Modelspoor Museum is een kidsproof museum! De tentoonstellingen zijn ook leuk voor kinderen en er is van alles te doen. Bezoek het museum bijvoorbeeld in de schoolvakanties, dan zijn er allerlei extra activiteiten. Of vier je verjaardag eens met een kinderfeestje in het museum. Of kom gewoon in het weekend.

Museuminspecteurs

Door ons museum te bezoeken en daarna een inspectie in te vullen bepalen de Museuminspecteurs – dat zijn museumbezoekers tot en met 12 jaar met een account op museumkids.nl – welke musea geschikt zijn voor kinderen. Uit elke inspectie komt een cijfer voort en een museum met minimaal 60 inspecties en een gemiddeld cijfer van minimaal 8.0 bij de einddatum van het seizoen mag zichzelf het jaar daarna Kidsproof museum noemen. Het museum met het hoogste cijfer wordt het meest Kidsproof museum van Nederland.

Een inspectie bestaat uit gesloten en open vragen over het museum. Alle inspecties bij elkaar geven inzicht in wat kinderen van het museum vinden en wat ze graag beter zouden zien. Een bron van kennis over de jonge bezoekers en ons museum. Meld je aan als Museuminspecteur op www.museumkids.nl.

Met de klas naar het museum

Schoolkids en techniek, moet kunnen. Al helemaal op zo’n bijzondere plek als in het Modelspoor Museum, waar de grootste collectie modelspoor treinen van de wereld worden getoond. En niet onbelangrijk: voor klassen uit het lager en middelbaar onderwijs is zo’n bezoek tegen een gereduceerd school tarief.

Met een aanbod aan activiteiten op maat, maken kinderen en jongeren uit het lager en middelbaar onderwijs op een boeiende manier kennis met het treinvervoer en de techniek erachter.

Kleurplaat

Download hier je printable kleurplaat.

Kleurplaat

Rebus

Rebus

Je kunt meedoen aan onze rebuswedstrijd. Los de rebus op en mail je antwoord naar museum@modelspoormuseum.nl. Wie weet win je dan een gratis toegangskaart voor het museum!