Nieuwbouw Modelspoor Museum

Sein op groen voor nieuwbouw Modelspoor Museum

De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân heeft gisteravond ingestemd met de nieuwbouw voor het Modelspoor Museum. Daarmee staan alle seinen op groen om naast De Stolp aan de Smidsstraat een groot pand voor het museum te bouwen. Die nieuwe locatie moet eind 2024 gereed zijn.

In het jaar dat het museum veertig jaar bestaat, komt het in de vijfde locatie. Via de Gedempte Neltjeshaven, het Kleinzand, de Kerkgracht en het station wordt er nu gebouwd aan de Smidsstraat. Daarmee gaat een grote wens van het museum in vervulling. “In dit nieuwe pand hebben we meer dan genoeg ruimte om mensen de wereld van de modeltreinen te laten ontdekken, beleven en zelf veel dingen te laten doen” aldus Jan Willem van Beek, directeur van het museum. “Verder krijgen we nu meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en activiteiten voor kinderen.” De planning is om het nieuwe museum voorjaar 2025 feestelijk te openen. Tot die tijd moet er nog veel werk door de vrijwilligers verzet worden. En daar kunnen ze best wat hulp bij gebruiken.

En doet U ook mee aan onze actie “koop” een steen voor het nieuwe museum? klik dan op de steen op onze home pagina!

Het Modelspoor Museum is woensdag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.30-17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag en dinsdag is het museum gesloten.
Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.modelspoormuseum.nl te vinden.

        Geef een steen Modelspoormuseum Sneek