Winnende baan treinencompetitie in museum

Winnende baan treinencompetitie staat in Sneek

Afgelopen zaterdag was de spannende finale van De Grote Kleine Treinencompetitie. Team oranje en blauw maakten twee topbanen met als thema de vier jaargetijden. Voor de jury een lastige opgave om een winnaar te kiezen. Dat werd uiteindelijk team blauw. Die winnende baan is te zien vanaf dinsdag 15 november t/m 8 januari 2023 in het Modelspoor Museum in Sneek.

De afgelopen zes weken hebben modelbouwers op tv laten zien waar ze toe in staat zijn. Er werden in korte tijd banen gebouwd met als thema beroemde treinreizen, beroemde sprookjes, Nederland oh Nederland, werk aan de winkel en op vakantie in Europa. Voor de finale was het thema de vier jaargetijden met als extra opdracht om twintig bomen te maken, te zorgen voor een festiviteit per seizoen en ieder teamlid moest een persoonlijk verhaal op de baan hebben. Dat leverde twee geweldige topbanen op. Winnaar werd uiteindelijk team blauw.

Ter afsluiting van De Grote Kleine Treinen Competitie komt het winnende blauwe team op zondagmiddag 20 november naar het Modelspoor Museum. Samen met team Groen uit Friesland tonen ze hun banen en de gouden locomotief. En captain Astrid van team Groen ontvangt een bronzen locomotief en toont haar gouden dwarsligger.