Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met het bouwen, creëren, aankleden van spoorbanen en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend museum in Sneek zoeken wij enthousiaste modelbouwers. Als modelbouwer word je ingezet om aan nieuwe spoorbanen te werken, bestaande spoorbanen te herstellen of opnieuw op te bouwen. Je fungeert indirect als het visitekaartje van het museum; hoe beter en natuurlijker de bouw, hoe mooier onze bezoekers dit vinden.

Als modelbouwer;

  • werk je mee aan de bouw en onderhoud van onze spoorbanen, in de breedste zin van het woord, voor het bestaande maar straks ook voor het nieuwe museum
  • heb je affiniteit met techniek, elektro, hout, bouw, e.d.
  • heb je oog voor details, ben je secuur en heb je gevoel voor verhoudingen
  • geef je tekst en uitleg aan eventuele bezoekers over de bouw, technieken en materialen op het moment dat het museum eventueel open is, als je bouwt tijdens openingsuren

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor de functie van modelbouwer voldoe jij aan de volgende minimale eisen:

  • LBO of bij voorkeur MBO werk- en denkniveau
  • bij voorkeur werkervaring in techniek, miniatuurbouw, elektro, schilderkunst
  • enthousiast, secuur, probleemoplossend en proactief bij de bouw
  • flexibele instelling; inzetbaarheid en diverse werkzaamheden, collegiaal

Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel per week of avond beschikbaar. Maar tweewekelijks behoort ook tot de mogelijkheden. Na de inwerkperiode behoort incidenteel invallen op andere tijdstippen tot de mogelijkheid.

Herken jij jezelf in deze vacature?
Solliciteer dan naar de functies als vrijwilliger.

Ons aanbod
Wat bieden wij jou? De kans om ons verhaal van Modelspoor Museum Sneek uit te dragen. Werken in een gemoedelijk en veelzijdig team van vrijwilligers. Contact met veel verschillende mensen. Informatieve en gezellige vrijwilligersbijeenkomsten.

Jouw reactie
Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct, door je brief met cv naar vacature@modelspoormuseum.nl  te sturen. Wil je meer informatie dan kun je bellen op woensdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur met J.W. van Beek, directeur, telefoon 0515-430021 of 0623096210. Of een e-mail sturen naar eerder genoemd e-mailadres.