Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met het onderhouden en reparatie of Scenery modelbouw en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste technische banen onderhoud en Scenery modelbaan vrijwilligers. Als onderhoudsmedewerker word je ingezet om aan banen, locomotieven, wagons (rijdend en stilstaand materieel) te werken.  Als Scenery bouwer word je ingezet om aan banen te werken. Hoe mooier en natuurlijker, hoe beter de treinen rijden, hoe mooier onze bezoekers dit vinden. Je fungeert indirect in beide functies als het visitekaartje van het museum.

Als modelbouwer;

• werk je mee aan de bouw en onderhoud van onze spoorbanen, in de breedste zin van het woord
  • heb je affiniteit met techniek, elektro, hout, bouw, metaal e.d.
  • heb je oog voor details, ben je secuur en heb je gevoel voor verhoudingen (bouwen en doorbouwen op de wijze hoe er gebouwd is en dus ook afgebouwd gaat worden)
  • geef je tekst en uitleg aan eventuele bezoekers over de bouw, technieken en materialen op het moment dat het museum eventueel open is
  • verstrek je algemene informatie aan de bezoekers, assistentie en uitleg bij groepen

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor de functie van modelbouwer voldoe jij aan de volgende minimale eisen:

• LBO of bij voorkeur MBO werk- en denkniveau
  • bij voorkeur werkervaring in techniek, miniatuurbouw, elektro, schilderkunst
  • enthousiast, secuur, probleemoplossend en proactief bij de bouw
  • zeer flexibele instelling; inzetbaarheid en diverse werkzaamheden, collegiaal
  • stressbestendig en bekend met werken in een dynamische omgeving.
  • weten zicht te houden aan huisregels en werkafspraken

Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel per week of avond beschikbaar. Na de inwerkperiode behoort incidenteel invallen op andere tijdstippen tot de mogelijkheid.

Herken jij jezelf in deze vacature?
Solliciteer dan naar de functies als vrijwilliger.

Ons aanbod
Wat bieden wij jou? De kans om ons verhaal van Modelspoor Museum Sneek uit te dragen. Werken in een gemoedelijk en veelzijdig team van vrijwilligers. Contact met veel verschillende mensen. Informatieve en gezellige vrijwilligersbijeenkomsten. Opleidingsmogelijkheden.

Jouw reactie
Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct, door je brief met cv naar vacature@modelspoormuseum.nl  te sturen. Wil je meer informatie dan kun je bellen op dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur met J.W. van Beek, directeur, telefoon 0515-430021. Of een e-mail sturen naar eerder genoemd e-mailadres. Meer informatie over ons museum vind je op www.modelspoormuseum.nl