Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met publiek, heb je een klant- en servicegerichte instelling en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste conservator medewerkers. Als conservator medewerker word je ingewerkt als registrator van onze collectie. Je fungeert ook als het visitekaartje van het museum.

Als conservator:

• zorgen je voor een actuele identificatie, registratie en documentatie;
  • bewaken van de fysieke toestand van de collectie;
  • voorbereiden en begeleiden van conservering- en restauratiewerkzaamheden;
  • bijdragen aan de collectievorming: op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de markt en beoordelen van beschikbare/aangeboden stukken.
  • beoordelen van schenkingen aan het museum en het i.o.m. het bestuur beslissen over het (deels) accepteren van de schenking:
  • het voorstellen voor het ontzamelen vanuit de collectie;
  • het vaststellen van de verkoopprijs van ontzamelde voorwerpen

Je hebt in deze functie direct en veel contact met bezoekers. Je kunt goed omgaan met mensen. Goed gastheerschap beheren is voor ons museum wel belangrijk. Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel (ochtend of middag) per week beschikbaar.

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor de functie van conservator medewerker voldoe jij aan de volgende minimale eisen:

• MBO werk- en denkniveau
  • bij voorkeur ervaring of belangstelling hebben in omgang met publiek
  • goede klant- en servicegerichte instelling, Nederlandse taal beheersen
  • enthousiast, secuur, gemotiveerd, flexibel
  • kunnen omgaan met huisregels
  • tevens kunnen werken met Word en Excel

Herken jij jezelf in deze vacature?
Solliciteer dan naar de functies als vrijwilliger.

Ons aanbod
Wat bieden wij jou? De kans om ons verhaal van Modelspoor Museum Sneek uit te dragen. Werken in een gemoedelijk en veelzijdig team van vrijwilligers. Contact met veel verschillende mensen. Informatieve en gezellige vrijwilligersbijeenkomsten.

Jouw reactie
Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct, door je brief met cv naar vacature@modelspoormuseum.nl  te sturen. Wil je meer informatie dan kun je bellen op dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur met J.W. van Beek, directeur, telefoon 0515-430021. Of een e-mail sturen naar eerder genoemd e-mailadres.