In de kerstvakantie: De “Friese museum Elfstedentocht”

Modelspoormuseum Sneek organiseert de Friese museum Elfstedentocht

Vanaf 21 december is het Modelspoormuseum in Sneek een van de deelnemers aan de Friese museum Elfstedentocht. Deze Elfstedentocht wordt speciaal georganiseerd voor kinderen en hun ouders, pakes en beppes. Bij de deelnemende musea uit de verschillende steden verdienen de kinderen stempels  voor op hun stempelkaart, als ze de Elfsteden vragen goed hebben beantwoord.  Als zij bij het bezoek aan het Modelspoormuseum binnen 1,5 uur voldoende stempels hebben bemachtigd (en alle vragen goed hebben ingevuld) ontvangen ze een Fries museum Elfstedenkruisje. Maar er zijn maar 1500 start plekken beschikbaar, dat is het maximaal aantal deelnemers wat mee kan doen. Dus kom op tijd starten!

“Tijdens de schoolvakanties komen er altijd veel kinderen en hun ouders of grootouders” aldus Jan Willem van Beek, museum manager. En wat is er dan leuker om in deze winterse tijd de kinderen het Elfstedengevoel mee te geven? Zo is er ook gratis koek en zopie voor de deelnemers. Daarnaast is er een levensgrote provinciekaart van 20m2 getiteld “Met de trein door Friesland” en “Het lichtjes museum van het Noorden”. Kortom, er is genoeg te beleven in het Modelspoormuseum, besluit Jan Willem van Beek.

Op zaterdag 21 december zal om 10.30 uur het startsein worden gegeven van de eerste Friese museum Elfstedentocht door Johan Hoogland, Rayonhoofd van Sneek van de Koninklijke Vereniging “De Friesche Elf Steden”. Voor de ultieme Elfstedensfeer zal tijdens deze opening ook een vrolijke noot worden gespeeld.
Wil je bij de start aanwezig zijn? En een van eerste deelnemers zijn? Geef je dan op per mail: museum@modelspoormuseum.nl.
Wie weet wordt je dan ingeloot voor gratis deelname!

Foto’s: Janna Blom Fotografie