Vrijwilligers gezocht!

Publieksmedewerker
(gastvrouw/gastheer): Receptie

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met publiek, horeca en heb je een klant- en servicegerichte instelling en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste publieksmedewerkers. Als publieksmedewerker word je ingewerkt als receptionist (balie), gastvrouw/gastheer. Jouw primaire doel is om de bezoekers zich meer dan welkom te laten voelen. Je fungeert als het visitekaartje van het museum.

Publieksmedewerker
(gastheer/gastvrouw): Suppoost

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met publiek werkzaamheden, horeca en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk?
Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste en service gerichte publieksmedewerkers. Als publieksmedewerker word je ingezet als suppoost en gastheer/vrouw. Jouw primaire doel is om de bezoekers zich meer dan welkom te laten voelen. Je fungeert als het visitekaartje van het museum.

Onderhoudsmedewerker (modelbaan)
en/of Scenery modelbaan bouwer (m/v)

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met het onderhouden en reparatie of Scenery modelbouw en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste technische banen onderhoud en Scenery modelbaan vrijwilligers. Als onderhoudsmedewerker word je ingezet om aan banen, locomotieven, wagons (rijdend en stilstaand materieel) te werken.  Als Scenery bouwer word je ingezet om aan banen te werken. Hoe mooier en natuurlijker, hoe beter de treinen rijden, hoe mooier onze bezoekers dit vinden. Je fungeert indirect in beide functies als het visitekaartje van het museum.

Educatie medewerk(st)er en/of
medewerker(ster) voor onze “Plus+Tour”
(ouderen) groepen

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met publiek, heb je een klant- en servicegerichte instelling en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij een enthousiaste educatie medewerk(st)er en ouderen groepen medewerk(st)er. In deze functie als educatie medewerk(st)er ga je aan de slag om het bestaande educatiepakket te verbeteren en uit te breiden. Daarnaast leid je groepen kinderen en volwassenen in het museum rond. Of je begeleidt als vrijwilliger ouderen bij onze ouder “Plus+Tour” programma. Je fungeert in beide functies als het visitekaartje van het museum.

Assistent conservator (m/v)
(registreren van onze collectie)

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met het beheren en registreren van collecties en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij enthousiaste assistent conservator vrijwilligers. Als assistent conservator word je ingezet om aan onze collectie te werken. Je fungeert indirect als het visitekaartje van het museum; hoe beter de registratie, hoe beter ons depotbeheer en het maken van tentoonstellingen. De registratie wordt uitgevoerd volgens ons collectieplan. Ervaring met Excel is wenselijk. Op termijn zal onze collectie ook deels in 3D te zien zijn voor het publiek.

Tentoonstelling samensteller (m/v)
(van onze thema exposities)

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met het maken van exposities, ben je creatief, ervaring met educatie, bezoekersinteresses en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij een enthousiaste medewerk(st)er tentoonstelling samensteller. In deze functie ga je aan de slag om tijdelijke en permanente tentoonstellingen in te richten. Je werkt nauw samen met het team conservatoren en eventmanager onder leiding van de museumdirecteur. Je fungeert indirect als het visitekaartje van het museum.

Creatieve event manager (m/v)
(bedenker/coördinator van al onze events)

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met publiek, passie voor events/ideeën voor publiek (in ons museum komen veelal ouders met kinderen) en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor museum in Sneek zoeken wij een enthousiaste en creatieve event manager. Een bedenker, meedenker voor al onze events in het museum tijdens vakanties en maand activiteiten. Deze events kunnen van alles zijn. Niet alleen modelspoor, maar gericht op een breed publiek. Je werkt samen met de museumdirecteur, hoofd conservator en event klankbordgroep. Je fungeert direct als het visitekaartje van het museum; hoe leuker de events, hoe meer publiek ons zal weten te vinden. In ons museum is altijd wat leuks te doen!

Jouw reactie
Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct, door je brief met cv naar management@modelspoormuseum.nl te sturen. Wil je meer informatie of een uitgebreide functieomschrijving ontvangen, dan kun je bellen op dinsdag t/m vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur met Jan Willem van Beek, museumdirecteur, tel. 0515-430021, of een e-mail sturen naar eerder genoemd e-mailadres.