vacature 4

Educatie medewerk(st)er en/of
Medewerker voor onze “Plus+Tour” (ouderen) groepen

Vrijwilligers gezocht bij Het Nationaal Modelspoor Museum Sneek

Over het museum
Ontdek het toen en nu van het spoorbedrijf in binnen en buitenland in ons museum. Plus fraaie staaltjes modelbouw, diorama’s, speeltreinen voor kinderen en heel veel meer. Treinen kunnen rijden en dat kunnen bezoekers zelf regelen door “groene knoppen”. Het begon allemaal met de Sneeker antiquair Piet Scheltema, die vanaf 1977 een enorme collectie Nederlandse modeltreinen bij elkaar bracht. Er heerst een informele, gemoedelijke sfeer, waar met plezier wordt gewerkt.

Functieomschrijving
Heb jij affiniteit met publiek, heb je een klant- en servicegerichte instelling en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Voor ons toonaangevend Modelspoor Museum in Sneek zoeken wij een enthousiaste educatie en ouderen groepen medewerk(st)er.
In de functie als educatie medewerker(st)er ga je aan de slag om het bestaande educatiepakket te verbeteren en uit te breiden. Daarnaast leid je groepen kinderen en volwassenen in het museum rond.
Of je begeleidt als vrijwilliger ouderen bij onze ouder “Plus+Tour” programma. Je fungeert in beide functies als het visitekaartje van het museum.

Als educatie medewerk(st)er
– Je houdt de bestaande educatiepakketten actueel en ontwikkelt in een projectgroep educatiepakketten voor nieuwe doelgroepen (bijvoorbeeld primair onderwijs, voortgezet onderwijs, senioren);
– Je begeleidt groepen bezoekers in het museum, je bent gastheer/gastvrouw;
– Je organiseert groepsbezoeken;
– Je bent bereid in voorkomende gevallen om suppoost werkzaamheden te verrichten.
Je hebt in deze functie direct en veel contact met bezoekers. Je kunt goed omgaan met mensen. Goed gastheerschap is voor ons museum belangrijk. Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel (ochtend of middag) per week beschikbaar en op het moment dat de groepen op bezoek komen.

Als “plus+tour” (ouderen) medewerk(st)er
– Je houdt de bestaande ouderen programma actueel en ontwikkelt nieuwe onderdelen voor senioren
– Je begeleidt groepen bezoekers (senioren) in het museum, je bent gastheer/gastvrouw;
– Je organiseert groepsbezoeken;
– Je bent bereid in voorkomende gevallen om suppoost werkzaamheden te verrichten.
Je hebt in deze functie direct en veel contact met bezoekers. Je kunt goed omgaan met mensen. Goed gastheerschap is voor ons museum belangrijk. Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel (ochtend of middag) per week beschikbaar en op het moment dat de groepen op bezoek komen.

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor de functie van educatiemedewerker of plus+tour medewerker voldoe jij aan de volgende minimale eisen:
– MBO werk- en denkniveau;
– bij voorkeur ervaring met of belangstelling hebben in omgang met publiek;
– Nederlandse taal beheersen, andere talen is een pre;
– affiniteit en bij voorkeur ervaring met educatie c.q. groepsbezoeken, zowel door kinderen als volwassenen, senioren
– meedoen aan werkoverleg en trainingen, volgen van gastvrijheid training is verplicht
– bereid om BHV en AED opleiding te volgen

Aanvullende informatie
Graag willen we het aantal vrouwelijke vrijwilligers uitbreiden. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Herken jij jezelf in deze vacatures?
Solliciteer dan naar deze functie als vrijwilliger.

Ons aanbod
Wat bieden wij jou? De kans om ons verhaal van Het Nationaal Modelspoor Museum Sneek uit te dragen. Werken in een gemoedelijk en veelzijdig team van vrijwilligers. Contact met veel verschillende mensen. Informatieve en gezellige vrijwilligers bijeenkomsten. Opleidingsmogelijkheden.

Jouw reactie
Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct, door je brief met cv naar management@modelspoormuseum.nl te sturen. Wil je meer informatie dan kun je bellen op dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur met onze museummanager, tel. 0515-430021, of een e-mail sturen naar eerder genoemd e-mailadres.
Meer informatie over ons museum vind je op deze site.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht