Unieke collectie speelgoed in het museum!

Unieke collectie speelgoed in Sneek.

Van 13 juli tot en met 1 september is een gedeelte van het modelspoormuseum in Sneek omgetoverd tot een heus “Speelgoedmuseum”. Taferelen met oud speelgoed van na de oorlog
zijn tentoongesteld. Deze unieke eenmalige tentoonstelling is samengesteld uit topstukken van de collectie van Jose Feitsma uit Scharnegoutum.

In Sneek zijn nu onder andere te zien de poppen, spellen, bouwdozen, puzzels, keukentjes en kinderservies, afbeeldingen, te veel om op te noemen. Daarnaast natuurlijk ook een originele
oude speel kinderwagen. Deze unieke tentoonstelling is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Jose Feitsma.

Wat destijds begon, rond eind jaren negentig met een kleine verzameling speelgoed, groeide uit tot een prachtig en unieke collectie van enkele honderden exemplaren.

Te zien van 13 juli t/m 1 september.

Foto’s: Janna Blom Fotografie