Modelspoor museum geopend; reserveren aanbevolen maar niet verplicht

Het Modelspoor museum is vanaf 4 juli open met versoepeling van het protocol.
Vanaf 29 augustus t/m 4 oktober zijn de vaste openingsdagen: woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondagmiddag. Dit uitgaande van 1 bezoeker of 1 huishouden per 10 vierkante meter per tijdslot. We adviseren bezoekers te reserveren, maar dit is per 1 juli niet meer verplicht. Maar wilt u voorkomen dat u helaas niet naar binnen kunt, is het wenselijk dat u reserveert. Maar als u niet hebt gereserveerd, zullen we toch te allen tijde proberen uw bezoek in te plannen. U dient dan bij binnenkomst wel ons reserveringsformulier alsnog in te vullen. Ons streven is altijd dat u nooit naar huis gaat zonder ons museum gezien te hebben!
Voor groepen (gezelschap/huishouden) groter dan 10 personen adviseren we wel dat u reserveert. Reserveren: via ons ticket reservering formulier op de home pagina van onze website.

De tijdsloten starten op woensdag, vrijdag en zondagmiddag om 13.00 tot 15.00 uur en van 15.00-17.00 uur. Op zaterdag van 10.30-12.30 uur, 13.00-15.00 uur en van 15.00-17.00 uur.
U ontvangt ook bij uw eventuele reservering automatisch uw reserveringsbewijs met volgnummer en nogmaals het versoepelde protocol.

Versoepeld protocol Modelspoormuseum (samengevat) per 1 juli 2020.
Voor bezoekers geldt het volgende. Er is geen check meer op gezondheidsklachten bij uw bezoek, maar we letten wel op bij groepsactiviteiten.
Ga in ieder geval niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij klachtenvrij zijn. Ben je verkouden of heb je verhoging (tot 38 gr Celsius); blijf dan thuis. Hebt u geen klachten? Dan bent u van harte welkom in ons museum.

Verder geldt het volgende:
Mondkapjes zijn niet verplicht, maar houd wel 1,5 meter afstand in en voor het museum. Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden.
Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum. Volg altijd de hygiëne maatregelen.
U dient zich aan het versoepeld protocol te houden.  Het maximum aantal bezoekers dat op enig moment wordt toegelaten is gebaseerd op anderhalve meter afstand. Vooralsnog wordt uitgegaan van 1 bezoeker of 1 huishouden per 10 vierkante meter netto vloeroppervlak in ons museum. De rijksoverheid verstaat onder huishouden echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op een adres wonen. De verantwoordelijkheid hiervan ligt bij u als bezoeker.

Kinderen mogen alleen onder begeleiding in het museum. Het is niet toegestaan om als ouder, verzorger de kinderen zelfstandig in het museum te laten en zelf in de koffiehoek plaats te nemen.

Groepsrondleidingen, -arrangementen, activiteiten, kinderfeestjes, uitgebreide rondleidingen vinden vooralsnog geen doorgang. Schoolgroepen van kinderen onder de 12 jaar volgen het actuele advies van het RIVM, in overleg met veiligheidsregio en de betreffende basisschool. Dat betekent alleen op reservering.

Het maken van foto’s of video opnamen is weer toegestaan.

U dient zoveel mogelijk alleen te betalen via pin of mobiel bij binnenkomst.

Kinderen ontvangen een aandrukpotlood aan een koord voor het bedienen van de groene knoppen. Na afloop dienen deze te worden ingeleverd om te reinigen.

De looproutes zijn aangepast opdat voldaan wordt aan anderhalve meter afstand. Dit is aangegeven via gele pijlen.

We zorgen voor maximale hygiëne, zeep, desinfecterende middelen (gewenst om deze ook te gebruiken bij binnenkomst).

Tickets en reserveringen:
Als u in het bezit bent van een geldige ticket reservering met een geldig entreemoment voor de dag en het tijdslot waarop geboekt is; kom dan maximaal 15 minuten voor starttijd – dus niet eerder- om wachtrijen te voorkomen. Komt u niet of later, geeft u dit dan door aan ons museum, telefoon 0515-430021. U betaald (graag per pin) bij binnenkomst aan de medewerker(-ster) bij de balie. Vooraf betalen via Ideal is niet mogelijk.

Catering:
Bij onze tafeltjes (catering) geldt verder het volgende:
Onze vrijwilligers, gastvrouw/gastheer, balie, suppoost helpen u graag.
– Gasten mogen niet schuiven met tafels
– Onze gastvrouw/gastheer neemt uw bestelling op, consumpties verplicht
– Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, maken we deze klaar op een dienblad op ons uitgifte punt. De gast haalt dan zelf zijn bestelling op. We streven er wel naar u zoveel mogelijk toch aan de tafel te bedienen. Na afloop worden alle tafels gereinigd.

Namens alle medewerkers van het museum heten we u van harte welkom in ons museum en wensen u een plezierige ochtend of middag toe!

Foto: Janna Blom fotografie, Sneek