Modelspoor museum gaat open; protocol en tickets

Het Modelspoor Museum gaat vanaf 3 juni weer beperkt open.

Vanaf 3 juni zijn de vaste openingsdagen: woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondagmiddag. Dit voor maximaal 30 bezoekers per tijdslot van maximaal 2 uur. Bezoekers dienen vooraf te reserveren. De tijdsloten zijn op woensdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.00-14.45 uur en van 15.00-16.45 uur. Op zaterdag van 10.30-12.15 uur, 13.00-14.45 uur en van 15.00-16.45 uur. Het is vooralsnog niet mogelijk zonder reservering het museum te bezoeken.
Reserveren is mogelijk vanaf woensdag 27 mei via ons ticket reservering formulier. Deze staat op onze website (home pagina).
Voordat u reserveert, dient u het onderstaande protocol met als doel “mag ik wel reserveren” door te lezen. U ontvangt dan ook na uw reservering automatisch uw reserveringsbewijs met volgnummer en nogmaals ons museum protocol in uw mail.

Corona protocol Modelspoormuseum (samengevat):

Voor bezoekers geldt het volgende. U kunt tickets reserveren en ons museum bezoeken als u de volgende regels in acht neemt:

Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. RIVM richtlijn: leeftijd ouder dan 70 behoort ook tot de risicogroep. En personen boven de 18 jaar met chronische afwijkingen, functie stoornissen van de luchtwegen en longen, onder behandeling longarts, bij hartaandoeningen, diabetes, dialyse en niertransplantatie patiënten, verminderde weestand bij infecties, auto-immuunziekten, orgaan of stamceltransplantatie, hematologische aandoeningen, chemotherapie en of bestraling bij kankerpatiënten. Bij HIV of ernstig leverlijden en morbide obesitas. Ben je verkouden of heb je verhoging (tot 38 gr Celsius); blijf thuis.

Samengevat: heeft u de afgelopen 14 dagen last gehad van de volgende klachten? Last van verkoudheid, keelpijn, hoesten, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, koorts, kortademigheid, spier en/of hoofdpijn, diarree, geur en/of smaakverlies?  Bent u de afgelopen 14 dagen positief getest op COVID-19 of bent u korter dan 14 dagen geleden in onbeschermd contact geweest met een corona verdachte of positieve geteste huisgenoot/partner? Heeft u 1 of meerdere klachten/vragen met “ja” beantwoord, dan kunt u helaas niet op bezoek komen.

Hebt u geen klachten? Dan kunt u nu tickets reserveren.

Verder geldt het volgende:

Mondkapjes zijn niet verplicht, maar houd wel 1,5 meter afstand in en voor het museum. Je mag wel zelfgemaakte mondkapjes meenemen en dragen in ons museum. Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap. Volg altijd de hygiënemaatregelen. Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum. U dient zich aan het protocol te houden. Ons museum maakt deze afspraken zichtbaar online, bij de ingang van ons museum en herhalen we die in het museum.

Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap. Hieronder wordt verstaan indien er sprake is van een groep van 1 familie, dus mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners, huisgenoten, opa’s en oma’s. Onder groepsvorming wordt verstaan een groep van meer dan 2 personen.
Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving) van je woonplaats.

Groepsrondleidingen, -arrangementen, activiteiten, kinderfeestjes, uitgebreide rondleidingen vinden vooralsnog geen doorgang. Schoolgroepen van kinderen onder de 12 jaar volgen het actuele advies van het RIVM, in overleg met veiligheidsregio en de betreffende basisschool. Dat betekent alleen op reservering.

Het maken van foto’s of video opnamen is (voorlopig) niet toegestaan (wilt u toch foto’s maken, vraag dan toestemming aan onze medewerkers).

U dient zoveel mogelijk alleen te betalen via pin of mobiel bij binnenkomst.

Kinderen ontvangen een aandrukpotlood aan een koord voor het bedienen van de groene knoppen. Na afloop dienen deze te worden ingeleverd om te reinigen.
De looproutes zijn aangepast opdat voldaan wordt aan anderhalve meter afstand. Dit is aangegeven via gele pijlen.

We zorgen voor maximale hygiëne, zeep, desinfecterende middelen (verplicht te gebruiken bij binnenkomst). We wijzen aanwezigen op het belang van handen wassen bij de wastafel in de wc. U kunt alleen papieren handdoekjes gebruiken in ons toilet.

Tickets en reserveringen:

Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige ticket reservering met een geldig entreemoment voor de dag en het tijdslot (vaststaande starttijd) waarop geboekt is; zij komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd – dus niet eerder- om wachtrijen te voorkomen. Komt u niet of later, geeft u dit dan door aan ons museum, telefoon 0515-430021. Bent u na 15 minuten na aanvang tijdslot nog niet binnen en hebt u niet gebeld, kunnen we uw reservering aan een ander verstrekken.

Maximaal aantal bezoekers per tijdslot: 30.

Het is vooralsnog niet mogelijk zonder reservering het museum te bezoeken. Er is een online ticket reserveringssysteem voor
bezoek per dag met tijdslot (vaststaande starttijd). U betaald (graag per pin) bij binnenkomst aan de medewerker(-ster) bij de balie. Vooraf betalen via Ideal is niet mogelijk.

Bij onze tafeltjes (catering) geldt verder het volgende:

Onze vrijwilligers, gastvrouw/gastheer, balie, suppoost leggen de regels uit.
– Gasten zoeken geen eigen plek en schuiven niet zelf met tafels
– Eerst een tafel en dan wordt uw bestelling opgenomen
– Zodra gasten hun bestelling hebben geplaatst, zetten we deze klaar op een dienblad op ons uitgifte punt. De gast haalt dan zelf zijn bestelling op. Na afloop worden alle tafels gereinigd.

Foto: Janna Blom fotografie, Sneek