Modelspoor museum geopend; reserveren en mondkapje verplicht

Het Modelspoor museum is vanaf 4 juli open met handhaving van het protocol.

Laatste nieuws:
Nieuwe landelijke maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober om 18 uur
• Nieuwe maatregel: niet medische mondkapjes worden voor iedereen vanaf 13 jaar in publieke ruimten, dus musea, verplicht
• Nieuwe maatregel: horeca wordt volledig gesloten, ook als die in het museum zit (en niet vanaf buiten toegankelijk is)
• Reservering vooraf, online of telefonisch, blijft verplicht
• Voor bijeenkomsten en evenementen gold al een maximum van 30 personen binnen en 40 personen buiten (in beide gevallen exclusief personeel), inclusief verplichte reservering én vaste zitplaats. Dit geldt ook voor ons event.
• Intensivering van handhaving van het museumprotocol, in het bijzonder toepassing voor en door medewerkers

Openingsdagen: dinsdag t/m vrijdagmiddag, zaterdag en zondagmiddag, zie onze home pagina.
Dit uitgaande van 1 bezoeker of 1 huishouden per 10 vierkante meter per tijdslot. We adviseren bezoekers te reserveren (verplicht). Voor groepen (gezelschap/huishouden) groter dan 10 personen is reserveren sowieso verplicht. Reserveren: via ons ticket reservering formulier op de home pagina van onze website.
De tijdsloten starten op dinsdag t/m vrijdag en zondagmiddag om 13.00 tot 15.00 uur en van 15.00-17.00 uur.
Op zaterdag van 10.30-12.30 uur, 13.00-15.00 uur en van 15.00-17.00 uur.
U ontvangt ook bij uw eventuele reservering automatisch uw reserveringsbewijs met volgnummer en nogmaals het protocol.

Versoepeld protocol Modelspoormuseum (samengevat) per 4 juli 2020.
Voor bezoekers geldt het volgende. Er is geen check meer op gezondheidsklachten bij uw bezoek, maar we letten wel op bij groepsactiviteiten.
Ga in ieder geval niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij klachtenvrij zijn. Hebt u geen klachten? Dan bent u van harte welkom in ons museum.

Verder geldt het volgende:
Mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar en ouder en houd ook 1,5 meter afstand in en voor het museum. Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden. Mondkapjes zijn ook te koop in het museum.

Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum. Volg altijd de hygiëne maatregelen.
Het maximum aantal bezoekers dat op enig moment wordt toegelaten is gebaseerd op anderhalve meter afstand. Vooralsnog wordt uitgegaan van 1 bezoeker of 1 huishouden per 10 vierkante meter netto vloeroppervlak in ons museum. De rijksoverheid verstaat onder huishouden echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op een adres wonen. De verantwoordelijkheid hiervan ligt bij u als bezoeker. De looproutes zijn aangepast opdat voldaan wordt aan anderhalve meter afstand. Dit is aangegeven via gele pijlen.

Kinderen mogen alleen onder begeleiding in het museum. Het is niet toegestaan om als ouder, verzorger de kinderen zelfstandig in het museum te laten en zelf in de koffiehoek plaats te nemen.

Groepsrondleidingen, -arrangementen, activiteiten, kinderfeestjes, uitgebreide rondleidingen vinden vooralsnog geen doorgang.

U dient zoveel mogelijk alleen te betalen via pin of mobiel bij binnenkomst.

Tickets en reserveringen:
Als u in het bezit bent van een geldige ticket reservering met een geldig entreemoment voor de dag en het tijdslot waarop geboekt is; kom dan maximaal 15 minuten voor starttijd – dus niet eerder- om wachtrijen te voorkomen. Komt u niet of later, geeft u dit dan door aan ons museum, telefoon 0515-430021. U betaald (graag per pin) bij binnenkomst aan de medewerker(-ster) bij de balie. Vooraf betalen via Ideal is niet mogelijk.

Catering: vervalt per 14 oktober 18.00 uur in ons museum.

Namens alle medewerkers van het museum heten we u van harte welkom in ons museum en wensen u een plezierige ochtend of middag toe!

Foto: Janna Blom fotografie, Sneek