Tentoonstelling: “Magazijn van de dromen”!

Nieuw: Wintertentoonstelling “Magazijn van de dromen”.

Kunstnijverheid & houten speelgoed uit het Ertsgebergte.
Een reis vol herinneringen…  En spelen met blokken, construct, Knex en nog veel meer.
Vanaf zondag 9 december is in het Nationaal Modelspoor Museum de tentoonstelling Magazijn van de Dromen te zien. Deze tentoonstelling vertelt over de kunstnijverheid en het houten speelgoed uit het Ertsgebergte in Sachsen. De reis begint in de 19e eeuw met de kersttraditie en brengt ons terug in onze eigen kindertijd, toen velen van ons met het moderne VERO-speelgoed speelden. De tentoonstelling wordt door het museum in samenwerking met drie musea uit de regio georganiseerd ter afsluiting van het jaar Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018) en is te bezichtigen tot en met zondag 3 maart 2019. En natuurlijk kan jong en oud ook nog eens lekker spelen en bouwen!