Grote Duitse stomers event blijft in het museum t/m 18 oktober

Museum organiseert de “Duitse stoomweek” (blijft doorgaan t/m 18 oktober)

Mede mogelijk gemaakt door Ondernemend Sneek en Sneek Promotion.

Laatste nieuws:
Nieuwe landelijke maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober om 18 uur
• Nieuwe maatregel: niet medische mondkapjes worden voor iedereen vanaf 13 jaar in publieke ruimten, dus musea, verplicht
• Nieuwe maatregel: horeca wordt volledig gesloten, ook als die in het museum zit (en niet vanaf buiten toegankelijk is)
• Reservering vooraf, online of telefonisch, blijft verplicht
• Voor bijeenkomsten en evenementen gold al een maximum van 30 personen binnen en 40 personen buiten (in beide gevallen exclusief personeel), inclusief verplichte reservering én vaste zitplaats. Dit geldt ook voor ons event.
• Intensivering van handhaving van het museumprotocol, in het bijzonder toepassing voor en door medewerkers

In de herfstvakantie van 10 t/m 18 oktober kan men genieten van de mooiste treinen in Het Nationaal Modelspoor Museum. Want daar draaien Duitse LGB locomotieven met echt geluid en stoom hun rondjes. Het museum is dan omgetoverd tot “Duitse stoomweek”. Elke dag zijn er dan in het Modelspoormuseum demonstraties met grote stomers. Deze grote stoomlocomotieven kunnen fluiten, stomen, kolen op het vuur gooien en stomend wegrijden. Een vrijwilliger van het museum laat de laatste stand van deze techniek zien. Leuk voor groot en klein.

Voor iedereen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs (voor prijzen, zie onze info pagina).

Vanwege de verwachte drukte raadt het museum de bezoekers aan zich goed voor te bereiden. Er is een tijdslimiet ingesteld voor hoe lang men het museum met de “Duitse stoomweek” mag bezoeken. Reserveren is verplicht (er zijn tijdsloten) vanwege de verwachte drukte en de RIVM regels. Dit kan vanaf 1 oktober via de website van het museum. Zonder reservering kunt u niet naar binnen. U dient zelf uw geprinte ticket mee te nemen of via uw telefoon aan kunnen tonen dat u gereserveerd hebt. Zonder dit bewijs wordt u niet toegelaten. Hebt u geen bevestiging ontvangen, controleert u eerst svp uw spambox. Het kan zijn dat het bericht daarin is geplaatst. Museumkaart houders moeten voor dit event in het museum een toeslag betalen.

Met ingang van 1 oktober is voor uw veiligheid en die van ons het dragen van een mondkapje tijdens openingstijden van het museum verplicht vanaf 13 jaar en ouder. Deze zijn ook te koop in ons museum.

De Duitse stoomweek is in het station van Sneek (Modelspoor museum).
In de herfstvakantie van zaterdag 10 oktober t/m zondag 18 oktober. Geopend op zaterdag, dinsdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur, op zondag en maandag van 12.30-17.00 uur.

Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Kortom, in de komende periode veel leuke museum activiteiten! De events worden georganiseerd volgens de RIVM Corona regels. Alle informatie is ook op www.modelspoormuseum.nl te vinden.