Festijn van Bouwsteentjes gaat NIET door!

Mede mogelijk gemaakt door Ondernemend Sneek en Sneek Promotion.

Aan: alle aankomende bezoekers van het Festijn van Bouwsteentjes,

Het kabinet heeft aangekondigd dat alle evenementen vanaf 14 oktober 22.00 uur voor de komende 4 weken zijn verboden. Wij als museum zijn ook nog eens gebonden aan een extra noodverordening van de gemeente SWF.
Tot gisteravond 23.00 uur is er intensief contact geweest met gemeente SWF en ons bestuur om tot een passende oplossing te komen.
Tot onze grote spijt moeten we u mededelen dat met we met directe ingang ons festijn gebonden zijn aan het besluit van het kabinet en gemeente SWF en daarom kan het festijn geen doorgang meer vinden.

Voor ons een grote teleurstelling. Na weken van voorbereiding, een goede start van ons festijn volgens alle corona regels en ook nu met de nieuwe aanscherpingen. Helaas, het mag niet zo wezen.
Maar ook teleurstellend voor u als bezoeker, tenslotte had u ook zich verheugd, al of niet met uw kinderen, op een leuk uitje.

Onze activiteit “Duitse Stoomweek” kan wel doorgaan in ons museum. Ook dan moet u wel even reserveren. Ook de Lego speurtocht in de binnenstad van Sneek gaat gewoon door.
Bij verschillende winkeliers en ons museum kunt u deelnemerskaarten ophalen en nu alleen inleveren bij ons museum.

Wij hopen voor uw begrip en de ontstane situatie. Bijgaand kunt u het “formele verbod” nog even nalezen.

Namens alle vrijwilligers, alle Lego deelnemers, bestuur en directie,

Jan Willem van Beek

Verbod evenementen

Het Legofestijn dat u organiseert is een evenement zoals bedoeld in artikel 2:24 van de Algemene Plaatselijke Verordening Súdwest-Fryslân.

Aangezien u deze week het Legofestijn organiseert, is dit evenement na vanavond 22:00 uur niet meer toegestaan.
De minister president was gisteravond duidelijk. Alle evenementen vanaf vandaag 14 oktober 22:00 uur zijn voor de komende 4 weken verboden.
Deze maatregel zal in de nieuwe Noodverordening van de veiligheidsregio Fryslan worden opgenomen.
In de aanwijzing van het ministerie van Volksgezondheid die aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s is gericht, is het volgende opgenomen over het verbod op evenementen:

Foto’s: Veel bouwplezier voor jong en oud. Foto’s: Janna Blom Fotografie.