Dickens in Sneek

Dickens in Sneek van 9 december t/m 31 januari 2018

In de winterperiode (9 december t/m eind januari) is een gedeelte van ons museum omgetoverd tot een heus “Dickens Museum”. Taferelen met levensgrote karakters uit boeken van Dickens tonen de schitterende verhalen, zoals de Christmas Carol en Oliver Twist. Voor dit Event geldt een aparte prijs! Zie onderaan deze pagina.

Verder veel beelden, poppen, afbeeldingen en curiosa. Daarnaast natuurlijk ook aandacht voor de industriële ontwikkeling in Engeland uit die tijd, met treinmodellen, trams en rijtuigen.

Deze unieke tentoonstelling is gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Dickens Museum in Bronkhorst. Dit museum, gevestigd in een oude stadsboerderij, was sinds 1987 het levenswerk van dr. Sjef de Jong en zijn echtgenote. Wat destijds begon met een kleine verzameling boeken en curiosa groeide uit tot een prachtig en uniek museum, inclusief een ‘curiosity shop’ en klein theater.

Het Dickens museum exposeerde een unieke collectie uit het levenswerk van Charles Dickens zoals brieven, foto’s, boekillustraties en porseleinen beelden van de Engelse kunstenares Eva Poray. Een wisselende poppententoonstelling presenteert karakters uit Dickens’ boeken op ware grootte.

Helaas moest het Dickens museum onlangs de deuren sluiten. In de loop van 2018 zal de gehele collectie weer te bewonderen zijn in een nieuwe, speciale tentoonstellingsruimte in ‘Het land van Jan Klaassen’ in Braamt vlakbij Arnhem.

Eenmalig zijn nu de topstukken van het Dickens museum te zien in Sneek.

Van 9 december t/m 31 januari 2018

Voor de entree (inclusief Once Upon a time) geldt een aparte toegangsprijs:

• kinderen tot 3 jaar gratis
  • van 3 – 12 jaar 2 euro
  • volwassenen 3 euro
  • museumkaarthouders 3 euro

Bij combinatie museum en Dickens/Unce Upon ontvangt u 1 euro korting.