Stoom in museum

Beleef de kracht van stoom | Gratis voor 4 t/m 12*

Heel veel stoom is er in de voorjaarsvakantie in ons museum. In samenwerking met de Modelbouw Vereniging Friesland is er een spannende activiteit met vele soorten en maten stoommachines. Van kleine puffertjes tot grote krachtpatsers. Op indrukwekkende wijze laten de stoommachines zien waar ze toe in staat zijn. Een unieke belevenis voor jong en oud.

In de voorjaarsvakantie zijn deze stoommachines te zien en te bewonderen in het leegstaande gedeelte van het station in Sneek. Speciaal voor deze beleving is het station omgebouwd tot stoomcentrum. Onderdeel van de beleving is ook het diorama “Once Upon a Time in the West”. Hier kunnen jong en oud genieten van beeld, geluid en een rijdende trein uit de gelijknamige beroemde film. Het stoomcentrum en het diorama zijn te bezoeken met een geldig kaartje voor het museum.

*Kinderen van 4 t/m 12 jaar die hun Pake (Opa) of Beppe (Oma) kunnen laten zien hebben gratis toegang.

De live demonstraties zijn van 27/2 t/m 2/3!

EXTRA Woensdag 28 februari hele dag demo stoomlocs op rollerbank!

Het stoomcentrum is in het leegstaande gedeelte van het station in Sneek naast het modelspoormuseum. In de vakantie is het museum elke dag geopend op maandag en zondag van 13 – 17 uur en op alle andere dagen van 10 tot 17 uur. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein.

Fotografe Janna Blom heeft haar camera losgelaten op de stomer.

Foto Janna Blom