Baantjer baan tijdelijk gesloten

Geen stoom op de Baantjer Baan in Sneek

Vandalen hebben een gat gegooid in een grote ruit van ons museum. Daar zit nu tijdelijk een plank voor. De nieuwe ruit is besteld, maar kan alleen geplaatst worden als de Baantjer Baan voor een groot gedeelte gesloopt is. Onze vrijwilligers hebben de klus inmiddels ingepland vanaf eind februari t/m begin mei 2021. Inmiddels is men begonnen met de wederopbouw. Voor het slopen en weer opbouwen van de Baantjer Baan is naar schatting €5000 nodig. Omdat de kosten niet door de verzekering worden vergoed, zijn we een crowdfunding-actie gestart op gf.me/u/zbu38y

Voor ons museum staan altijd twee vlaggen. Onbekenden hebben vermoedelijk één van de vlaggen uit de standaard gehaald en met grote kracht tegen de ruit gegooid. Het gevolg is een groot gat in de dubbele ruit. Inmiddels zit er een plank voor de ruit. Een nieuwe ruit is besteld en wordt door de verzekering vergoed. Om de nieuwe ruit te kunnen plaatsen moet een groot gedeelte van de Baantjer Baan worden gesloopt. Die baan is in 2016 geopend en gebouwd met materiaal gekregen uit de erfenis van de in 2010 overleden auteur Appie Baantjer. De kosten voor het slopen en gedeeltelijk herbouwen van de baan worden geschat op ruim €5000 en niet vergoed door de verzekering. Voor ons een zware financiële tegenvaller in coronatijd. Reden om een crowdfunding-actie te beginnen op gf.me/u/zbu38y met als doel het redden van de Baantjer Baan. Elke gift is welkom.

Foto Henk Bootsma